Wonen in een groene omgeving

Moaihôf

Door de ligging, gesitueerd met de tuinen naar elkaar toe, krijg je een idee van een hofje. Een soort kasteel met aan weerskanten een ‘toren’. Door de ligging worden de tuinen afgesloten van de rest van de omgeving. Dit geeft veel privacy binnen het hofje. Bij het ontwerp van het project is veel rekening gehouden met de bestaande architectuur en de groene omgeving. Moaihôf ligt aan een langwerpige groenstrook waar gespeeld, gesport en gewandeld kan worden. Er bevinden zich meerdere speeltoestellen, een voetbal- en basketbalveld en sporttoestellen om buiten te fitnessen. Daarnaast realiseert de gemeente evenwijdig aan de Burefen een aangelegde aangelegde vijver/waterbak. Deze komt te liggen in het verlengde van de bestaande waterstrook.

Een rustige en prettige woonwijk

De Bouwen

Moaihôf telt veertien prachtige nieuwbouwwoningen in de rustige en prettige woonwijk De Bouwen in Drachten. Deze wijk is één van de wat oudere woonwijken van Drachten. De afgelopen jaren is er veel aandacht besteed om de wijk en de woningen te verbeteren. Het percentage huurwoningen gaat naar beneden en het aantal koopwoningen omhoog. Wonen in Moaihôf betekent wonen in een groene omgeving op loopafstand van het centrum. De ruime woningen bieden veel ruimte en zijn geschikt voor een brede doelgroep.

Centraal gelegen in Friesland

Drachten

Drachten heeft een centrale ligging tussen Friesland en Groningen. Met de auto rijd je in een halfuur naar Leeuwarden of Groningen. Drachten heeft nooit stadsrechten gekregen en is dus feitelijk een dorp, maar heeft alle voorzieningen die je in een stad verwacht. Je vindt er onder andere een stadsschouwburg, een poppodium en meerdere sportclubs (o.a. voetbal, hockey, rugby, korfbal, tennis en vele zaalsporten). In het levendige centrum is het winkelaanbod divers. Je vindt er niet alleen grote modeketens maar ook kleine boetiekjes. Terrasjes en restaurants zijn er ruimschoots.

Geniet van de rust en de natuur

Omgeving

Ook op cultureel gebied blijft Drachten niet achter. Er worden verschillende festivals en activiteiten georganiseerd. En wat dacht je van de natuur? De omgeving van Drachten leent zich perfect voor een fietstocht of een wandeling. Uitwaaien langs de Smalle Ee of varen door Nationaal Park de Alde Feanen: het is dichterbij dan je denkt.

Drachten

Moaihôf Drachten
De Lawei
Raadhuisplein
Ziekenhuis
Poppodium Iduna
Zwembad De Welle
Voetbalclub Drachtster Boys
Woonboulevard
Sportcentrum Drachten

Een efficiënte plaats tussen Friesland en Groningen

Drachten

Drachten > Heerenveen 23 km
Drachten > Leeuwarden 31 km
Drachten > Groningen 42 km
Drachten > Assen 43 km
Drachten > Zwolle 84 km

Ontwikkeling, ontwerp en verkoop