Woningtypes

Hoffelijk wonen in Drachten

Wonen in Moaihôf

Moaihôf telt veertien prachtige nieuwbouwwoningen in de rustige en prettige woonwijk “De Bouwen” in Drachten. Wonen in Moaihôf betekent wonen in een groene omgeving op loopafstand van het centrum. De ruime woningen bieden voldoende ruimte voor een brede doelgroep. De veertien koopwoningen zijn beschikbaar in drie verschillende woningtypes. Deze woningtypes worden hieronder beschreven.

Grote hoekwoningen

Type A

Woningtype A is het grootste woningtype en heeft drie woonlagen. Kenmerkend aan dit woningtype zijn de mooie raampartijen. Deze zorgen voor veel lichtinval in de woning. Wat ook uniek is aan dit woningtype is de tweede verdieping. Dit is geen zolderkamer, maar een volwaardige woonlaag. Van dit type worden twee woningen gebouwd. Op de eerste verdieping bevinden zich standaard drie slaapkamers en een badkamer. Naast deze drie slaapkamers kunnen er optioneel twee extra slaapkamers worden gerealiseerd op de tweede verdieping. Het grote aantal slaapkamers maakt dit type woning zeer geschikt voor grote gezinnen. De bovenste verdieping is daarnaast ook erg geschikt om te gebruiken als hobbyruimte of thuiskantoor.

Basiswoningen

Type B + C

De tien rijwoningen hebben een keuken en woonkamer op de begane grond. De tuin is ruim en wordt standaard voorzien van een berging. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer. De zolder kan optioneel worden voorzien van een vierde slaapkamer inclusief dakraam. Wordt er niet gekozen voor een vierde slaapkamer op zolder, dan kan een dakraam of dakkapel als optie gekozen worden. Dit zorgt voor extra licht en ruimte op de zolderverdieping. Dit type woning wordt ook twee keer als hoekwoning gerealiseerd (woningtype C). Deze, en de tussenwoningen aan de Hooiweg hebben bovendien een voortuin. De woningen aan de kant van de Burefen hebben geen voortuin: de voordeur grenst direct aan het trottoir.

Hoffelijk wonen

Door de ligging, gesitueerd met de tuinen naar elkaar toe, krijg je een idee van een hofje. Een soort kasteel met aan weerskanten een ‘toren’. Door de ligging worden de tuinen afgesloten van de rest van de omgeving. Dit geeft veel privacy binnen het hofje. Bij het ontwerp van het project is veel rekening gehouden met de bestaande architectuur en de groene omgeving. Moaihôf ligt aan een langwerpige groenstrook waar gespeeld, gesport en gewandeld kan worden. Er bevinden zich meerdere speeltoestellen, een voetbal- en basketbalveld en sporttoestellen om buiten te fitnessen. Daarnaast realiseert de gemeente evenwijdig aan de Burefen een aangelegde aangelegde vijver/waterbak. Deze komt te liggen in het verlengde van de bestaande waterstrook.

Lichte woningen

Door de mooie raampartijen komt er veel lichtinval in de woningen. De vensterbanken zijn gemaakt van wit composiet. Standaard is de keuken aan de voorkant van de woning gesitueerd. In de hal vind je de dichte trap naar de eerste verdieping. De trap naar de tweede verdieping is een open trap. Dit zorgt voor meer licht en ruimtelijkheid. De ruime tuin is toegankelijk via de enkele deur in de achtergevel en wordt standaard voorzien van een berging van ca. 5 m2.

Een warm thuis

Kies je voor een woning in Moaihôf dan kies je voor een complete woning. De veertien woningen worden duurzaam gebouwd. De woningen beschikken onder andere standaard over vloerverwarming op de begane grond, elektrische radiatoren op de verdieping en er worden zonnepanelen op het dak geplaatst. De badkamer op de verdieping wordt ook voorzien van vloerverwarming en een handdoekenradiator als bijverwarming. Door de elektrische verwarming op de verdieping kan de temperatuur in iedere ruimte afzonderlijk geregeld worden. Hierdoor hoeft er niet onnodig gestookt te worden.

Duurzaam wonen

De woningen worden allemaal uitgerust met zonnepanelen en vloerverwarming op de begane grond. De houten kozijnen en ramen worden voorzien van HR++ beglazing. Op de verdieping worden elektrische radiatoren geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in alle kamers afzonderlijk geregeld kan worden. Zo hoeft er niet onnodig gestookt te worden. De vloerverwarming op de begane grond wordt aangestuurd door de ventilatiewarmtepomp. De woningen worden geventileerd door een gecombineerd ventilatiesysteem met de warmtepomp. Deze blaast lucht in en zuigt vervuilde lucht af. Daarnaast zorgt het voor verwarming van de begane grond en warmwater. Mechanische ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat. Tot slot worden de woningen opgeleverd met een hoge isolatiewaarde en luchtdichtheid. Al deze aanpassingen aan het huis besparen energie en zorgen voor een lagere energierekening.

Opties/meerwerk

Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden om de woning aan je persoonlijke wensen aan te laten passen. Zo kan er gekozen worden om de woonkamer te vergroten door te kiezen voor een uitbouw van 1,20 of 1,80 meter. Standaard komt er één loopdeur naar de tuin aan de achterzijde van de woning. Er kan ook gekozen worden voor een dubbele deur of een schuifpui. De keukenindeling zit standaard bij de prijs in. Aanpassingen in aansluitingen zijn mogelijk tegen een meerprijs.

Opties/meerwerk

Wil je meer ruimte of daglicht op zolder? Kies voor een dakraam of dakkapel. Is er behoefte aan een extra (slaap)kamer? Voor woningtypes B en C (basiswoning) kan er gekozen worden voor een extra kamer op zolder. Voor de hoekwoning (type A) kan er gekozen worden voor twee extra (slaap)kamers op de tweede verdieping. Opties en/of meerwerk zijn altijd tegen een meerprijs. Wil je meer informatie over de aanvullende opties? Binnenkort vind je op deze website meer informatie.

Verkoop, ontwikkeling en ontwerp